Obvestila

Obvestilo!

Vse starše, ki ste s septembrom svoje otroke prvič vpisali v vrtec, prosimo, da se čim prej oglasite v naši ambulanti in si priskrbite ustrezno zdravniško potrdilo ob vstopu vašega otroka v vrtec.

Vse ostale, ki potrebujete potrdilo o dieti pri vašem otroku v naslednjem šolskem letu, prav tako prosimo, da za to poskrbite čimprej.

Vse paciente prosimo, da dosledno upoštevajo sistem naročanja in ne prihajajo v ambulanto z bolnim otrokom v času preventive, ki je namenjena sistematskim pregledom in cepljenju zdravih otrok.

Prav tako prosim, da predhodno naročite vse storitve in preglede, ki jih želite v ambulanti opraviti, saj veliko staršev naroči na pregled enega otroka, nato pa pripelje na pregled 2 ali več otrok, kar nam poruši čakalno vrsto in smo deležni pritožb na račun čakanja. Za čim bolj nemoteno delo v ambulanti tudi prosimo, da napotnice, delovne naloge in recepte za zdravila, ki jih redno prejemate, naročite po telefonu ali el. pošti ter vam bo to pripravljeno za naslednji delovni dan.

Posvete, za katere ni nujna prisotnost v ambulanti, lahko v večini primerov opravimo preko e-mailov. Le na tak način bomo sprostili termine za bolne in skrajšali čas čakanja na pregled v ambulanti. Prav tako prosim, da z večjimi otroki zaradi prehladnih znakov samo zaradi bolniškega staleža ali receptov za sredstva za zbijanje temperature ne prihajate nujno v ambulanto, saj lahko to uredimo tudi elektronsko.

Prosim za vaše razumevanje in dosledno upoštevanje priporočil!

Obvestilo!

Obveščamo vas, da se je v naši ambulanti že možno cepiti proti gripi v sezoni 2018/19. Cepivo je namenjeno odraslim in otrokom, starim več kot 6 mesecev.

Cepljenje proti sezonski gripi je posebej priporočljivo za kronične bolnike, osebe starejše od 65 let, majhne otroke, nosečnice ter za ekstremno debele. Za kronične bolnike stroške cepiva plača ZZZS, zato te osebe plačajo le storitev cepljenja, to je 7 EUR. Cepljenje je priporočljivo tudi za vse druge, ki so pri delu izpostavljeni nevarnosti okužbe ali lahko prenesejo okužbo na druge osebe, cena cepljenja zanje je 14 EUR. Otroci do 8 leta starosti, ki se letos prvič cepijo, prejmejo 2 odmerka cepiva s presledkom najmanj 4 tednov, starejši od 9 let pa le en odmerek.

Na cepljenje se je potrebno predhodno naročiti!

Obvestilo!

Vse paciente obveščamo, da so s 1. 9. 2018 v veljavi novi urniki. Upamo, da smo z zadnjo spremembo še dodatno izboljšali dostopnost pacientom. Poudarili bi radi, da so termini preventive namenjeni izključno zdravim otrokom, naročenim na preventivne sistematske preglede in cepljenja, bolnim pa so namenjeni termini v kurativi. Prav tako vljudno prosimo vse paciente, da se na preglede in posvete predhodno naročijo, razen seveda v primeru nujnega stanja. Za ponovni predpis redne terapije ali napotnic za kontrolne preglede pri specialistih je dovolj, da pošljete scan zadnjih izvidov ter dopišete, kaj potrebujete in do kdaj.

Pa veliko zdravja in uspehov vsem v novem šolskem letu!

Ekipa ambulante

Obvestilo!

V naši ambulanti se lahko cepite tudi s cepivi, ki niso predpisana kot obvezna.

Tako otroke kot njihove starše cepimo proti povzročitelju klopnega meningoencefalitisa .

Dojenčke med 2. in 5. mesecem starosti cepimo proti rotavirusnim okužbam.

Otroke in odrasle cepimo proti pnevmokoknim okužbam, proti vodenim kozam tako z enokomponentim cepivom kot tudi kombiniranim cepivom proti ošpicam, mumpsu, rdečkam in vodenim kozam, proti meningokoknim boleznim, hepatitisu A in B, proti virusu HPV ter proti gripi.

Prav tako se je možno dogovoriti za katerokoli cepljenje, ki je sicer v obveznem programu, pa ni bilo pravočasno opravljeno.

Prosimo za vaše razumevanje!

Obvestilo!

Vse paciente obveščamo, da bo nadomeščanje ob petkih popoldan od 1.1.2018 dalje urejeno pri zasebnikih med 14. 00 in 18.00 po priloženem urniku. Prosimo vas, da se v nadalnje v petek popoldan v primeru nujnega stanja obrnete na ambulanto s seznama v prilogi, v ZD Maribor vas bodo namreč obravnavali kot samoplačnike.

Prosimo za vaše razumevanje!

Prenesi pdf