Obvestila

Obvestilo!

Spoštovani!

Ker smo v letu 2018 opravili vse predvidene sistematske preglede šolarjev, bo v decembru naša ambulanta ob torkih odprta le v času kurative, to je od 14.00 do 20.00. V petek, 14. 12. 2018, bo ambulanta izjemoma odprta popoldan od 12.00 do 18.00. V ostalih dneh je delovni čas nespremenjen.

Prosimo za razumevanje!

Hkrati vam vsem želimo veliko veselja in zdravja v adventnem času, naj se doma sliši smeh otrok in diši po pecivu!

Obvestilo!

Obveščamo vas, da se je v naši ambulanti že možno cepiti proti gripi v sezoni 2018/19. Cepivo je namenjeno odraslim in otrokom, starim več kot 6 mesecev.

Cepljenje proti sezonski gripi je posebej priporočljivo za kronične bolnike, osebe starejše od 65 let, majhne otroke, nosečnice ter za ekstremno debele. Za kronične bolnike stroške cepiva plača ZZZS, zato te osebe plačajo le storitev cepljenja, to je 7 EUR. Cepljenje je priporočljivo tudi za vse druge, ki so pri delu izpostavljeni nevarnosti okužbe ali lahko prenesejo okužbo na druge osebe, cena cepljenja zanje je 14 EUR. Otroci do 8 leta starosti, ki se letos prvič cepijo, prejmejo 2 odmerka cepiva s presledkom najmanj 4 tednov, starejši od 9 let pa le en odmerek.

Na cepljenje se je potrebno predhodno naročiti!

Obvestilo!

Vse paciente obveščamo, da so s 1. 9. 2018 v veljavi novi urniki. Upamo, da smo z zadnjo spremembo še dodatno izboljšali dostopnost pacientom. Poudarili bi radi, da so termini preventive namenjeni izključno zdravim otrokom, naročenim na preventivne sistematske preglede in cepljenja, bolnim pa so namenjeni termini v kurativi. Prav tako vljudno prosimo vse paciente, da se na preglede in posvete predhodno naročijo, razen seveda v primeru nujnega stanja. Za ponovni predpis redne terapije ali napotnic za kontrolne preglede pri specialistih je dovolj, da pošljete scan zadnjih izvidov ter dopišete, kaj potrebujete in do kdaj.

Pa veliko zdravja in uspehov vsem v novem šolskem letu!

Ekipa ambulante

Obvestilo!

V naši ambulanti se lahko cepite tudi s cepivi, ki niso predpisana kot obvezna.

Tako otroke kot njihove starše cepimo proti povzročitelju klopnega meningoencefalitisa .

Dojenčke med 2. in 5. mesecem starosti cepimo proti rotavirusnim okužbam.

Otroke in odrasle cepimo proti pnevmokoknim okužbam, proti vodenim kozam tako z enokomponentim cepivom kot tudi kombiniranim cepivom proti ošpicam, mumpsu, rdečkam in vodenim kozam, proti meningokoknim boleznim, hepatitisu A in B, proti virusu HPV ter proti gripi.

Prav tako se je možno dogovoriti za katerokoli cepljenje, ki je sicer v obveznem programu, pa ni bilo pravočasno opravljeno.

Prosimo za vaše razumevanje!

Obvestilo!

Vse paciente obveščamo, da bo nadomeščanje ob petkih popoldan od 1.1.2018 dalje urejeno pri zasebnikih med 14. 00 in 18.00 po priloženem urniku. Prosimo vas, da se v nadalnje v petek popoldan v primeru nujnega stanja obrnete na ambulanto s seznama v prilogi, v ZD Maribor vas bodo namreč obravnavali kot samoplačnike.

Prosimo za vaše razumevanje!

Prenesi pdf