Obvestila

Obvestilo!

Sporočamo, da bo do nadaljnjega potekalo cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu za otroke in odrasle poceni 25 EUR ter testiranje na SARS CoV 2 za dnevne migrante in splošno populacijo od ponedeljka do petka po dogovoru po zaključenem ordinacijskem času ambulante, za delodajalce pa po dogovoru na lokaciji delodajalca. Za testiranje in cepljenje se je obvezno predhodno naročiti, ob naročitvi boste seznanjeni o natančnem terminu testiranja. Testiranje s potrdilom za prehod meje je samoplačniško po ceni 15 EUR za test. Testiranje v Lenartu na Industrijski ulici se žal več ne izvaja.

Vljudno prosim za razumevanje in dosledno upoštevanje navodil glede zaščitnih mask in varnostne razdalje.

Obvestilo!

S 1.2.2020 se Potrdila o upravičeni odsotnosti z dela izdajajo le še elektronsko-eBol . S tem namenom smo odprli nov e-mail: pediatrijasentilj.stalez@gmail.com, ki je namenjen zgolj urejanju izpisa eBol. Staleže bomo v nadalje izpisovali le preko e-maila ali osebno.

Stalež se lahko odpre v dogovoru z nami neposredno med pregledom, preko našega standardnega e- mail naslova pediatrija.sentilj@gmail.com ali po telefonu.

Prošnja za izpis staleža mora vsebovati:
- priimek in ime ter rojstni podatki otroka, za katerega uveljavljate odsotnost z dela
- podatki starša, ki koristi stalež( št. Kartice zdravstvenega zavarovanja ali scan KZZ)
- podatki o delovnem razmerju in naziv delodajalca (polni ali skrajšan delovni čas)
-natančni datumi odsotnosti z dela, v primeru delne odsotnosti z dela pa tudi število ur odsotnosti od polnega delovnega časa
-v primeru uveljavljanja spremstva otroka je potrebno prošnji priložiti scan dokazila o opravljenem pregledu ali scan izvida

V kolikor v letu 2020 še niste koristili staleža, je potrebno pred prvim izpisom eBol podpisati Izjavo upravičenca za uveljavljanje začasne zadržanosti z dela zaradi nege otroka.

Po vnosu eBol v sistem boste prejeli potrditev, da je bil eBol izpisan.

V kolikor boste zahtevali Potrdilo o odsotnosti z dela brez nam znanega razloga za odsotnost, eBol ne bomo izpisali.

Avstrijski zavarovanci boste še v nadalje prevzemali Potrdilo o odsotnosti z dela neposredno v ambulanti.

Zaradi preprečevanja zapletov ob izpisovanju eBol prosimo za dosledno upoštevanje navodil!

Obvestilo!

Vse paciente prosimo, da dosledno upoštevajo sistem naročanja in ne prihajajo v ambulanto z bolnim otrokom v času preventive, ki je namenjena sistematskim pregledom in cepljenju zdravih otrok.

Prav tako prosim, da predhodno naročite vse storitve in preglede, ki jih želite v ambulanti opraviti, saj veliko staršev naroči na pregled enega otroka, nato pa pripelje na pregled 2 ali več otrok, kar nam poruši čakalno vrsto in smo deležni pritožb na račun čakanja. Za čim bolj nemoteno delo v ambulanti tudi prosimo, da napotnice, delovne naloge in recepte za zdravila, ki jih redno prejemate, naročite po telefonu ali el. pošti ter vam bo to pripravljeno za naslednji delovni dan.

Posvete, za katere ni nujna prisotnost v ambulanti, lahko v večini primerov opravimo preko e-mailov. Le na tak način bomo sprostili termine za bolne in skrajšali čas čakanja na pregled v ambulanti. Prav tako prosim, da z večjimi otroki zaradi prehladnih znakov samo zaradi bolniškega staleža ali receptov za sredstva za zbijanje temperature ne prihajate nujno v ambulanto, saj lahko to uredimo tudi elektronsko.

Prosim za vaše razumevanje in dosledno upoštevanje priporočil!

Obvestilo!

V naši ambulanti se lahko cepite tudi s cepivi, ki niso predpisana kot obvezna.

Tako otroke kot njihove starše cepimo proti povzročitelju klopnega meningoencefalitisa .

Dojenčke med 2. in 5. mesecem starosti cepimo proti rotavirusnim okužbam.

Otroke in odrasle cepimo proti pnevmokoknim okužbam, proti vodenim kozam tako z enokomponentim cepivom kot tudi kombiniranim cepivom proti ošpicam, mumpsu, rdečkam in vodenim kozam, proti meningokoknim boleznim, hepatitisu A in B, proti virusu HPV ter proti gripi.

Prav tako se je možno dogovoriti za katerokoli cepljenje, ki je sicer v obveznem programu, pa ni bilo pravočasno opravljeno.

Prosimo za vaše razumevanje!